Nagykanizsa

2008.09.03. 02:28

Háromféle étek (szeptember 13-án)

Szepetnek (kv) - Országjárás, kirándulás, főzőversenyeken való részvétel jellemezte a Nefelejcs Egyesület idei nyarát, s az örökifjú nyugdíjasok most sem tétlenkednek: gőzerővel készülnek a Lecsófesztiválra.

Kelemen Valéria

A III. Lecsófesztivál szeptember 13-án a hagyományos helyszínen, tehát az Általános Művelődési Központ (ÁMK) udvarán kerül megrendezésre, ahol az előzetes nevezések szerint szépszámú induló méri össze gasztronómiai tehetségét, tapasztalatát és kreativítását. - A korábbi évekhez képest újdonságot jelent, hogy idén először háromféle ételt: lecsót, dödöllét és krumpliprószát lehet készíteni a Lecsófesztiválon - mondta érdeklődésünkre a szervezők nevében Grabant Jánosné, a Nefelejcs Egyesület elnöke, akit a szervezőmunka közepében találtunk. - Az immár hagyományos rendezvényünkön ezúttal is négy fős csapatok indulhatnak, s mivel előzetesen már Tótszerdahelyről, Semjénházáról, Zalaszentbalázsról, Letenyéről, valamint Szécsiszigetről is futottak be nevezések, sok résztvevőre számítunk.

Természetesen szepetnekiek is lesznek az indulók között, hiszen a Faluszépítő Egyesület és a helyi Horvát Kisebbségi Önkormányzat is indít csapatot, s a gasztronómiai programot szervező Nefelejcs Egyesület is négy csapattal képviselteti magát.

A III. Lecsófesztivál megrendezéséhez a helyi önkormányzattól már kaptak támogatást a szervezők, s egyéb segítséget is remélnek, hiszen benyújtották dokumentációjukat az Idősek az idősekért, idősek a fiatalokért című Ezüstprogram pályázatra a szociális tárcához. - Fiatalokat is várunk a főzőversenyre, hiszen szeretnénk átadni az utánunk jövőknek is a népi étkek készítésének hagyományait - folytatta az elnök, elárulva: délután zene is kíséri a Lecsófesztivált, ahol a jóféle szepetneki borok kóstolására is mód nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!