Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kilimán szellemi értékeiA település első írásos említése: 1773 (Kiliman) a Magyar Nagylexikonban. 1910-ben 388-an, 1990-ben 296-an lakták. A település Kielman nevű kanizsai kapitányról kapta a nevét, aki a falu határában épitett Kielmansziget palánkvárat. Erről többet megtudhatunk a Ki kicsoda Zala megyében című kiadványból.
A faluról általános adatokat közöl a Principális Menti Önkormányzatok Társulásának honlapja, többek között a programokról, látnivalókról képekkel illusztrálva.
A falu történelméről, fekvéséről, a falu nevének eredetéről, a faluban található emlékekről és a falu megközelíthetőségéről kapunk tájékoztatást a Vendéglátóhely weblapon. Egy kép is található az oldalon, ami az 1990-ben újjáépítétett templomot ábrázolja.
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek.
1964-ben jelent meg Zala megye földrajzi nevei című kézikönyv, melyben a kiváló nagykanizsai kutatók, illetve helyi segítőik által felgyűjtött földrajzi neveit közreadták a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal.
Az Önkormányzatok honlapján Kilimán elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján. Ezeket az adatokat folyamatosan frissitjük.
Kilimán címerét és annak szöveges magyarázatát találjuk meg ezen a helyen.
Digitális információs (turista) térkép Kilimánról, mely a részletes térképen kívül műholdas felvételt és domborzati térképet is tartalmaz.
1799-ből és 1851-ből való leírás található Kilimánról ezen a lapon.
Képek az 1960, '70, '80-as évekből. Bepillantást nyerhetünk a kilimáni emberek életébe, hogy töltötték szabadidejüket, miként segítettek a település szépítésében társadalmi munkában.


Honlapunkon csak a legfontosabb, több forrásban is azonosan közölt adatokat említjük, kínálva tematikus linktárunkból minden további információt, leírást.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:
doszpoth.zsuzsa(kukac)nagykar(ponthu)
Doszpoth Zsuzsa