Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Üdvözöljük Önt a kilimáni könyvtár honlapján!


Nyitva tartás: hétfőn 13.00-14.30 óráig, szerdán 13.00-15.30 óráig, csütörtökön 9.00-11.00 óráig

Mozgókönyvtár

jelenléte a településen szerda 14.10-15.35 óráig.
__________________________________________________________________________________________________


2005. november 12-én újra nyitott könyvtárunkat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Kilmán Önkormányzata megbízásával, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása keretében. Ezzel Kilimán nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlapcsaládhoz is hozzájut a nyitás
pillanatától. A kilimáni lakosoknak ingyenes a beiratkozás, mellyel egyben a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Az itt fellapozható honlapoldalak segítségével a könyvtár eseményei, működése követhető figyelemmel.

Könyvtárunk forgalmi adatai:

Év
Állandó lakosok száma
Beiratkozott könyvtárlátogatók száma
Kölcsönzött dokumentumok száma
2006
259
20
618


Kedves Kilimániak!

A kilimániak már 4. éve használhatják a mozgókönyvtári szolgáltatást. Ebben az évben olyan sok község csatlakozott a rendszerhez, hogy újra kellett terveznünk a nyitvatartási időket. Így – terveink szerint –
2008. március 12-től új időpontban:
szerdánként 14:15-16:15-ig

várjuk Önöket a könyvtárba. Ha ettől eltérő az időpont, kiírjuk a könyvtár bejáratához.
2005 és 2007 között a község lakói jelentős számban vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait. A múlt évben annyi könyvet, DVD-t, videokazettát stb. kölcsönöztek Kilimánban, hogy a falu minden lakójára jutott 2 dokumentum. Ahhoz azonban, hogy valaki a minden héten kiszállított 20-féle újságba bele tudjon lapozni, el kell látogatni a könyvtárba (a minden alkalommal olvasható újságok címei: Autó Motor, Autó Magazin, Új Elixír, GameStar, Ideál, Ifjúsági Magazin, Magyar Konyha, Ötlet Mozaik, PC Guru, Príma Konyha, Természetgyógyász, Unikat, Képes Sport, Nők Lapja, BORS, Képes Újság, Dörmögő Dömötör).
A kilimáni olvasók főként a képes mesekönyveket, készségfejlesztő dokumentumokat, a bűnügyi, a romantikus irodalmat kölcsönzik szívesen, de gasztronómiai könyveket is nagy számban kölcsönöztek.

A könyvtárat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Kilimán Önkormányzata megbízásából, a Zalakarosi Kistérség Többcélú Társulása keretében.

Szeretnénk, ha a könyvtár nagy hasznára volna a település lakosságának, ezért nemcsak a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat kínáljuk, hanem az újakat is.
Csupa olyasmit, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Kilimán nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlap-családhoz is hozzájutott a nyitás pillanatától.
Lehetővé vált az is, hogy a http://www.kiliman.nagykar.hu című honlapon bemutatkozzon a község. 2008 első felében ezen a honlapon nagyon sok új tartalom érhető el Kilimánról.

Szeretnénk, ha a Kilimánban élők régi magán fényképei segítségével a falu múltja is bemutathatóvá válna. Kérjük, hozzák el fényképeiket a könyvtárba, és mi lemásoljuk őket. A képekből olyan szép gyűjtemény jöhet létre, mint a „Régi fotók Balatonmagyaródról a balatonmagyaródiak házi fényképgyűjteményeiből” című képsorozat a http://balatonma-gyarod.nagykar.hu/ honlapon.

Régi képek Kilimánról.

A templomról készült új képeket is megtekinthetik honlapunkon.

A további lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban minden szerdán a nyitvatartási időben. A kilimáni lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Kilimán – Nagykanizsa, 2008. március 5.
Czupi Gyula
igazgató
Halis István Városi Könyvtár

További oldalaink:
2. oldal Korszerű lett Kilimán könyvtára. Meghívó levél a falu lakosainak a könyvtárnyitás alkalmából
3. oldal Könyvtárnyitás képekben
 
/3
Következő >> (2. oldal)